TAPASZTALATOK AZ ALBSTADT WORLDCUP 2016-ON

A V4-en való jó szereplésem után az a megtiszteltetés ért, hogy meghívtak a 2016-os XCO világbajnokságra. Mivel nem lett volna okos dolog úgy elmenni egy VB-re, hogy előtte maximum kisebb külföldi versenyeken voltunk, úgy döntöttünk, hogy elindulok az albstadt-i világkupán, ami mind az ellenfelek erősségében, mind a pálya nehézségében hasonlít a világbajnokságra. 

Egy 10 órás út után, kedden már nem volt időnk (sem erőnk) pályát bejárni. Szerdán aztán reggeli után első dolgunk volt megnézni a terepet, ami elég durvának tűnt. A sok napon át tartó esőzés és hogy több száz ember járta már ki a pályát, nem tett jót neki. Számomra technikailag túl sok volt. Csütörtök reggel reménykedtem, hogy száradt valamit a pálya vagy legalább megjön a bátorságom lefele, de csalódnom kellett. Pénteken már úgy voltam vele, hogy akármi lesz, én lejövök minden letörésen és beugratok minden ugratót. Végül kisebb-nagyobb (inkább az utóbbi :-) esésekkel sikerült abszolválnom a pályát. Aznap délután már kicsit nyugodtabb voltam. Mivel szombaton, csak délután 15 órakor rajtoltunk, délelőtt megnéztük mégegyszer a pályát. Nem akartam hinni a szememnek! A pálya teljesen ki volt száradva, nem csúszott, nem volt saras. Tökéletes a versenyzésre. 

Az UCI pontjaink alapján szólítottak be a rajtba, így a harmadik sorból indultam. Egész jól sikerült rajtolnom, nem löktek fel, nem borultam (ami egyébként elég gyakori). A táv 1+3 kör volt. Egész jól ment a verseny, az első körben kissé veszítettem ugyan a pozíciomból de utána tudtam magam tartani, amikor is előttem elesett valaki, így megállítottak minket a pályán, hogy összeszedjék a lányt. Közel 3 percig vártunk egy helyben, közben mindenki felért rám, akiket nagy nehezen leszakítottam. Végül elsőnek szólítottak ki a pályáról, tehát én voltam az első versenyző, aki kört kapott. Ez abból a szempontból idegesített, hogy ha nem kell 3 percet várnom, jobb helyen és körhátrány nélkül értem volna be. De hát a sportban nem létezik “ha” :-) Így hát a 48. helyen fejeztem be. Nem vagyok elkeseredve, mert gyakorolni és tapasztalni mentünk oda és lesz még ez jobb is. Ezúton is köszönöm az Energy támogatását, hiszen termékeik sokat segítenek abban, hogy folyamatosan formában tartsam magam a szezon alatt!

Üdvözlettel: Bukovácz Kata