“KIEGYENSÚLYOZOTTABB LETT A TELJESÍTMÉNYEM”

Kis Gyula háromszoros magyar bajnok triatlonversenyző 2015-ben alapította meg saját klubját a KisTri Balatonman Team sportegyesületet, ahol szakvezetőtént irányítja csapatát. Még indul versenyeken, de a fókusz - ahogy mondja - egyre inkább az edzői tevékenységén van, ami komplex felkészültséget kíván részéről a sporttáplálkozás területén is.

“Az állóképességi sportokban, kezdve a futástól a triatlonig, az elvégzett edzésmunka mellett legalább annyira fontos a megfelelő mennyiségű pihenés és a táplálkozás. Ez nem csak a versenyek alatti táplálkozásra vonatkozik, hanem a felkészülési időszakra is. Ahhoz hogy fejlődni tudjunk, biztos alapkokra van szükségünk ezen a téren is. Volt időszak amikor azt gondoltam, hogy elég a megfelelő mennyiségű kalóriát bevinni, de ma már azon a véleményen vagyok, hogy leginkább a minőségi táplálkozás számít.” - fejti ki gondolatait a triatlonedző, aki egy verseny kapcsán került kapcsolatba a táplálkozása fontos részét képező Energy készítményekkel.

„Az Energy-vel a 2014-es Balatonman versenyen találkoztam először, ahol King Kong-ot és Chlorella algát kaptam a díjazottaknak járó ajándékcsomagban. A csomagolás alapján semmi extrára nem gondoltam, de már akkor feltűnt, hogy ezek 100%-ban természetes alapanyagokból előállított táplálék-kiegészítők. Nekem tetszik az a filozófia, hogy nem a külsővel akarják megvenni az embert, hanem sokkal inkább a belső ami meggyőző. Nálam is így történt. Kipróbáltam a készítményeket és határozottan éreztem hatásukat a felkészülésemben csakúgy, mint a versenyeken. Azóta már az Energy profi csapata személyemre szabott csomagját fogyasztom, amit szigorú biofizikai mérés alapján válogattak össze számomra. Összességében pedig nagyon elégedett vagyok az eredménnyel. Versenyzőként sokkal kiegyensúlyozottabb a saját edzéseimen nyújtott teljesítményem és edzőként is koncentráltabb, energikusabb vagyok a pálya szélén. A betegségek is elkerültek az elmúlt évben, és ebben szerintem nagy szerepe volt az olyan komplex vitamin és ásványi anyag készítményeknek, mint a Fytomineral vagy a Probiosan. Verseny vagy edzés közben a Barley Juice-ból és a Fytomineral- ból keverek a kulacsba, így egy tökéletes sportitalt kapok, ami nem bántja a gyomromat sem és mindig jóízűen kortyolok bele. De az Artrin krém hatásáról is sokat tudnék beszélni. Valóban nagyszerű termék, sokat segített egy hosszabban elnyúló lábsérülésem kezelésében. Ezeket csak ajánlani tudom - nem csupán a triatlonistáknak - de más állóképességi sportokat űzőknek is!” - összegzi a témával kapcsolatos tapasztalatait a szimpatikus sportember, akinek ezúton is további sok sikert kíván az Energy és az Ultrabalaton csapata is! Köszönjük szépen a beszélgetést!