TÉLI SPORTOLÁS

A téli örömökre nemcsak a gyerekek, hanem a téli sportok kedvelői is igencsak várnak már. Míg a nyaralásunkat a túl sok és erős napsütéssel összefüggő problémák, illetve emésztési gondok tehetik tönkre, a hegyekben töltött téli szünetet igencsak megkeserítheti egy hétköznapi nátha, megfázás, netán egy lázzal járó torokgyulladás. Éppen ezért az úti holminkba érdemes bekészítenünk a már jól bevált Energy készítményeket.

Teljes mértékben univerzális szer a VIRONAL, amit gyermekek és felnőttek egyaránt használhatnak. A megfázás megelőzésére bőven elegendő napi egy adag Vironal, amit kiegészíthetünk a C-vitamint és bioflavonoidokat tartalmazó FLAVOCEL-lel. Az első tünetek jelentkezésekor, tehát akkor, ha a betegség már ott bujkál bennünk, az említett két termék használatát egészítsük ki a GREPOFIT alkalmazásával.

Olyan kombinált készítményről van szó, amelynek a legfőbb hatóanyaga a grépfrútmag-kivonat. A kezdeti intenzív adagolás, akár 12 kapszula egy nap (óránként egy kapszula) sokszor még megmentheti a téli pihenésünket.

A krémek fontossága

Az arcunkra és a nyakunkra kent DROSERIN megvédi és megerősíti a légutakat a fagyos téli levegővel szemben. Fagyási sérülésekkel síelés, szánkózás vagy korcsolyázás közben ma már ritkán találkozunk, mindenesetre bőrünket a hideggel szemben, ha lehet, ismételten a Droserin-nel védjük. A fázósabb hölgyek pedig, a sípályáról hazatérve, felmelegíthetik végtagjaikat, illetve serkenthetik vérkeringésüket egy kis RUTICELIT-es masszázzsal.

A téli sportokat űzők körében nagyobb a különböző sérülések kockázata. Leggyakrabban az ízületek sérülnek. Napjaink kiváló minőségű sífelszerelése megbízhatóan védi a bokánkat, így a figyelmünk irányuljon inkább és főleg a térdünkre. Térdünk, amely felettébb bonyolult belső szerkezettel büszkélkedhet, szervezetünk egyik fontos tartóízülete. Az egyszerű ütéses vagy rándulásos sérülésen kívül tipikus sportbaleset lehet a belső szalagkárosodás vagy a meniscus szakadás.

A könnyebb sérüléseknél pótolhatatlan segítséget nyújt az ARTRIN, amit azonnal kenjünk a sérült területre. A krémet naponta többször használjuk, és a sérült ízületet kössük be rugalmas fáslival, aminek szintén nem szabad hiányoznia az úti gyógyszertárunkból. Az Artrin-t nemcsak sérülésekre, hanem fej-, fog- vagy hátfájásra, illetve fájó, megerőltetett izmokra is kiválóan alkalmazhatjuk.

Mindenkinek kellemes téli sportolást kíván:

Dr. Jiří Hanzel