NYÁRI VERSENYEMLÉKEK KATÁTÓL

Van aki a strandon, van aki a versenypályákon tölti a vakációt :-) Bukovácz Kata beszámolói.

Graninchen (Svájc)

A kevésbé jól sikerült londoni és bad-sackingeni versenyek után már nagyon vártam ezt a világkupát, hogy megtörjem a “rossz-verseny” sorozatot. Már 1 nappal a verseny előtt kimentünk a jópár órára lévő Graninchenbe, hogy legyen időnk pályát járni és pihenni. Nem csalódtam a svájci kerékpárosokban, igen technikás és combos pályát raktak össze. Talán az egyik kedvenc pályám is lett. Az egyetlen negatívum egy erdőn (így árnyékon) kívüli köves emelkedő volt, ami bő egy óra versenyzés után a nagy melegben nem esett jól. 

A szállásunk egy pénztárcabarát diákszálló volt, ahol mi hatan (3 lány-3fiú) aludtunk. A közös zuhanyzó semilyen próblámat nem okozott volna önmagában, hisz versenyezni jöttünk nem nyaralni, de mikor 10 perc vízfolyatás után (ekkor még vártam hogy jöjjön a melegvíz) szóltak, hogy ennél ne számítsak jobb vízhőmérsékletre, kicsit meglepődtem. A zuhany nem hogy hűvős, de konkrétan jéghideg volt, ami a nagy meleg után csak még rosszabbnak érződött. Villámgyors zuhanyzásom után hangos üvöltéseket és szitkozódásokat hallottam a férfi részlegből is, így megnyugodva konstatáltam, hogy nem csak mi szívunk. 

A verseny reggelén egyeltalán nem izgultam, rendesen tudtam reggelizni és problémamentesen kiértünk a versenyhelyszínre. Előbb a fiúk rajtoltak, ahol sajnos nem tudtunk szurkolni, mert ekkor nekünk már melegítenünk kellett. Mi lányok közel 50-en álltunk rajthoz, tehát mindenki tudta, jól kell rajtolnia, ha nem szeretne beszorulni. Egy hosszabb aszfalt emelkedővel kezdődött a pálya, ami nekem jól szokott menni – ez szerencsére aznap sem volt másképp. Az első kör után szétszakadt a mezőny és szinte egyedül versenyeztem végig. A 35. helyre értem be, de az utóbbi 2 verseny után örültem, hogy ezt viszonylag jó erőben, dinamikusan és technikai hiba nélkül tudtam befejezni. 

 

Csömör XCO

Június végén végre sor került egy hazai versenyre. Természetesen itt sem úsztuk meg külföldi ellenfelek nélkül, mezőnyünkben tudhattunk román, szlovák és szlovén versenyzőket is. 

Hozzám ez a legközelebbi nemzetközi szintű xco pálya ezért értelemszerűen ide szoktam a legtöbbet kijárni edzeni. A körröl csak jókat tudok mondani, sok kanyar, technikai elem és emelkedő van benne. Tavaly itt rendezték az Országos Bajnokságot, amit sajnos a több napon át tartó eső élvezhetetlenné tett (sokan vissza is mondták akkor a versenyt). Idén szerencsére jó időnk volt, kicsit esett reggel, de talán még jót is tett a pályának. 

Előző este a hosszú és erős edzések után (plusz egy országúti mezőny verseny), kicsit rottyon voltak a lábaim, így próbáltam mindent bevetni, hogy ezt javítsam. A savak kimozgatása érdekében először a nyújtóhengeren próbáltam fellazítani az izmaimat majd ezt követően bemaszíroztam az Energy Artrin krémmel. Az erős és többnapos megterhelés után mindenkinek ajánlanám. Az csak az egyik rész, hogy a krém só- és illóoaj-tartalma miatt segíti az érintett területek vérellátását (és ezáltal szuperül meggyorsítja a regenerációt) de csodaszerként hat az izületekre is, amit fiataloknak is ajánlok, mert a sérülést nem csak kezelni de megelőzni is lehet. 

Bár előző nap még Ibrányban versenyeztem, ezt alig éreztem a lábaimban. Ezt bizonyítja az is, hogy harmadikként zártam. Bár nem ez volt az idei legjobb versenyem, azért mindig öröm itthon versenyezni.

Ezúton is köszönöm mindenkinek a szurkolást és a támogatást :-)