AZ ELKÉPZELT EDZÉS IS HATÁSOS: SERKENTSÜK A GONDOLKODÁSUNKAT!

 

 

Hányszor esett már meg Önökkel is, hogy szerettek volna valamibe belekezdeni, de egyszerűen nem volt hozzá erejük, nem tudtak belefogni, beindulni, előrejutni? Biztosan többször is. Előfordul, hogy az embernek egyszerűen nincs kedve használni sem az izmait, sem az agyát.

A lustaság és a fáradtság nemcsak a harántizmokat támadja meg, hanem az agysejteket is. Erről egész biztosan sokat tudna mesélni mindenki, aki szellemi munkát végez, előad vagy ír, esetleg zenét szerez, és mindenki, aki tanul. Valamit megtanulni vagy kitalálni ugyanolyan nehéz munka, mint bármelyik másik, nemcsak türelmet, motivációt és kellő tudást, hanem egyszersmind energiát is igényel. Rengeteg energiát.

A szellemi munka valóban elégeti a kalóriákat. Nem arról van szó, hogy 2 hét gondolkodás után csodálatosan karcsúak leszünk, de bizonyított tény: az ember elméje és teste olyannyira szoros kapcsolatban áll egymással, hogy ha képzeletben úszunk, vagy elképzeljük, hogy sokat guggolunk, esetleg bonyolultabb testmozgásra gondolunk, akkor a testünk, az izmaink reagálni kezdenek. A szövetek vérellátása nő, pulzusunk pedig az elképzelt mozgás aktivitása szerint gyorsul.

Agykapacitásunk 80%-át nem használjuk ki

Ágyhoz kötött, műtéten átesett, esetleg valamilyen sérülés miatt ágyban fekvő emberek – agyuk kimeríthetetlen lehetőségeinek köszönhetően – felgyorsíthatják a lábadozásukat azzal, hogy gondolatban tornázni kezdenek, sőt akár úgy is, hogy a televízióban sporteseményt néznek.

Az elképzelt gyakorlatok hatékonysága nagyobb, ha az illetőnek tényleges tapasztalatai vannak az adott mozgásfajtával kapcsolatban. Igen, kis túlzással elmondható, hogy a passzív sport is sport. Ennek bizonyítéka az a kísérlet, amelyet sportolókon végeztek. Kiválasztott sportolók hetente egyszer kihagyták az edzést, és csak képzeletben edzettek. Végül sokkal jobb eredményeket értek el, mint korábban.

Az emberi tudat ereje határtalan! Agyunk a mai napig fel nem fedezett terület, amelynek bizonyos képességeit tudatunk csak részben világítja meg. Egyes tudósok véleménye szerint agykapacitásunk zömét egyáltalán nem használjuk, több mint 80%-át kihasználatlanul hagyjuk. Agyunk emez óriási területe azonban nem alszik: dolgozik, felfogja és feldolgozza a külső, illetve belső információkat, ám minderről valahogy nem veszünk tudomást. Csakhogy éppen erről az agyterületről származik minden sejtésünk, intuíciónk, olyan képek, amelyeket még sohasem láttunk, mégis nagyon ismerősnek tűnnek. Tudatos tudatunknak és lelkünknek ugyanaz az otthona: az agyunk. Igaz, a hagyományos kínai orvoslás (HKO) úgy tartja, hogy a lélek (Shen) a szívünkben lakik. (Lehetséges azonban, hogy e kétféle szemlélet végső soron összeegyeztethető, hiszen egyes kutatók szerint az idegekkel sűrűn behálózott szív az idegrendszer harmadik része, amely szorosan együttműködik az aggyal és a gerincvelővel – a szerk.)

Korolen és stimaral együttes alkalmazása

Éppen ezért az agyműködést serkentő gyógynövénykészítmények használata csak jót tehet. A tudat és a lélek számára rendkívül előnyös két készítmény, a Korolen és a Stimaral kombinált használata. Mindkettő jótékonyan hat az agy vérellátására, támogatja a szívműködést, és javítja a keringést, és különösen igaz ez a kombinált alkalmazásukra.

Szedésük javítja az agytevékenységet – erősíti a koncentráló-, az érzékelő- és az emlékezőképességet –, támogatja a tudatot. Együttesen stabilizálják a pszichikumot, ellenállóbbá teszik a mindenhol jelen levő stresszel szemben, és összességében növelik a lelki teljesítőképességet. A Korolen és a Stimaral kiválóan alkalmazható idegrendszeri problémák, szorongás, depresszió, sőt levertség, kedvetlenség, ismeretlen eredetű rosszkedv esetén is, amely állapotokat a megfelelő diagnosztikai skatulyák miatt krónikus fáradtság szindrómának (CFS) is nevezünk. Képletesen azt mondhatjuk, hogy a Korolen és a Stimaral kiszellőzteti a tudatunkat, és nyugodt fényt visz lelkünk azon szegleteibe, amelyek – úgymond – a saját életüket élik, és nagy hatással vannak a tudatalattinkra.

E két készítmény tehát nemcsak a diákokkal tesz jót, hanem mindazokkal, akiknek sokáig kell koncentrálniuk, illetve akiktől kiváló szellemi teljesítményt várnak el, azaz hasznos a menedzsereknek, tanároknak, feltalálóknak stb. Kombinációjuk azoknak is segít, akiknek el kell oszlatniuk kétségeiket és gondokat hordozó, sötét felhőket. Jól jön az idős embereknek és azoknak a gyerekeknek is, akik túl nagy teljesítményre kényszerülnek.

Ne feledjék: a tudatnak csodálatos képességei vannak, és bármi történik is a fejünkben, az olyan, mintha valóban megtörténne. Ezért próbáljanak időről időre megállni egy kicsit, és képzeljék el az illatozó erdő gyönyörű hangjait, a homokos tengerpart simogatását vagy akár egy izgalmas repülést a hegyek fölött – szóval bármit, amitől jobban érzik magukat…

A gondolatnak ereje van, használják ki!

Tereza Viktorová