Rekordlétszámú futó ez éjszakai Budapesten

A szervezők nem kisebb dolgot ígértek az augusztus 5-ei estére az NN Night Run Budapest résztvevőinek, mint a nyár egyik legszebb és legizgalmasabb futóeseményét. A meghirdetett távok közül először a 7 km-es, majd a 21 km-es telt be, de végül a 12 km-es rajtzónában is csak néhány kiadó hely maradt. A tavalyi versenyhez képest ezerrel többen döntöttek úgy: futás közben csodálják meg gyönyörű fővárosunkat.

Az NN Night Run futóversenyen a városnézést kedvenc hobbijukkal köthették össze az indulók, és bár a résztvevők dolgát nehezítette az iszonyatos hőség, ez a hangulaton egy cseppet sem volt érezhető. A maratoni távon indulók száma pedig bizonyítja: Európa egyik legfiatalabb éjszakai maratonja is egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

A rajt- és célterület, valamint a sportszakmai expo idén is a Várkert Bazárban kapott otthont; a futók már este 7 órától gyülekeztek a Duna parton. A hangulatról DJ-k és egyedi fény installációk gondoskodtak, míg a rajt előtt Simon Szimonetta fittnesz versenyzővel melegíthettek be a résztvevők. 

A rajtzóna a Várkert Bazár teljes hosszában kígyózott, elsőként a maratoni táv, utolsónak a 12 km-es táv lassabb futói rajtoltak el. Az első méterek a Budavári Sikló mellett vezettek fel a Várba, majd a hegy másik oldalán tért vissza a verseny a rakpartra majd teljes hosszában az egész budai rakparton – a távoknak megfelelő szakaszokon.

A biztonságos teljesítés érdekében a pálya teljes hosszában lezárásra került a gépjármű forgalom elől, a nagy hőségben pedig locsolással igyekeztek a szervezők hűteni a forró aszfaltot.

A célbaért futók az Energy nyújtózónában végezhették el a gyorsabb regenerációhoz szükséges gyakorlatokat.

Gratulálunk minden célba érkezőnek és teljesítőnek!