HÖLGYEKNEK A LEGJOBB VÁLASZTÁS

A zöld élelmiszereket elsősorban mélytisztító készítményekként ismerjük, amelyek képesek megadni a szervezet számára létfontosságú anyagokat. A hektikus életmód, a stressz és a helytelen táplálkozás miatt ezek az anyagok mindinkább hiányoznak a szervezetünkből, ezért az ún. civilizációs betegségek már a fiatalabb nemzedéknél is megjelennek. Többéves nőgyógyászati praxisomban már régóta tapasztalom ezt a nyugtalanító jelenséget.

Egyre nagyobb számban találkozom kóros elhízással, zsíranyagcsere-zavarral, menstruációs ciklus problémákkal, petefészekcisztákkal, nőgyógyászati gyulladásokkal, allergiával, csökkent immunitással, meddőséggel, problematikus szülésekkel. Mindennek kialakulásában sajnos nagy szerepük van a hormontartalmú fogamzásgátlóknak, amit a fiatal lányok rendkívül korán kezdenek el szedni és sokáig alkalmaznak. Ez később gondot okoz a normál termékenység visszaállításában, ráadásul a fogamzásgátlók egyes hölgyeknél negatívan hatnak az immunrendszer működésére is.

Tudjuk, hogy az idegrendszer, a hormonrendszer és az immunrendszer között kölcsönös és bonyolult kapcsolatok állnak fenn, és az egyik rendszerben jelentkező problémák negatívan befolyásolják a másik két rendszer működését is.

A modern orvostudomány nem kínál megoldást, mert az általa ajánlott allopátiás gyógyszerekkel nem lehet “harmonizálni” a szervezet működését. Szerencsére minden sejtben működnek genetikailag programozott, önjavító mechanizmusok, amelyeket az élet evolúciós fejlődése teremtett.  Elég csak felébreszteni és segíteni ezeket a mechanizmusokat. És ezt a célt szolgálják a természetes anyagok és a holisztikus orvoslás módszerei.

A zöld élelmiszerek komplex hatásukkal képesek a szervezet méregtelenítésére, továbbá a létfontosságú anyagok pótlása révén az öngyógyító folyamatok beindítására, a szervezet harmonizálására. Hatalmas erejük a komplex hatásrendszerükben rejlik, és használatukhoz szerencsére nincs szükség semmiféle különleges ismeretre. Ezért tanácsadás nélkül is gyakorlatilag bármikor alkalmazhatjuk őket, hiszen használatukkal csak jót tehetünk a testünknek.

A zöld élelmiszerek a jövőbeni kismamáknak nagy segítséget adhatnak. Különösen azoknak, akik sokáig szedtek hormontartalmú fogamzásgátlót, illetve azoknak is, akiknél nehezen “jön össze” a gyermekáldás.. A BARLEY és a SPIRULINA BARLEY energetikailag erősíti a májműködést, amelyet napjainkban mind a hormonális fogamzásgátlók, mind a stressz nagyban legyengít. A CHLORELLA pedig a veseműködést támogatja. Szedése kifejezetten javasolt gyengébb veseműködésű hölgyeknek, akik gyakran szenvednek húgyúti gyulladásokban, gyakran ok nélkül fáznak, fáj a hátuk és a térdük, bedagad a lábuk. A CHLORELLA többszöri vetélésen átesett hölgyek számára szinte kötelező választás. A BETAFIT pedig remekül alkalmazható a vérszegény és energiahiányos nőknél.

A fenti ajánlások a praxisom során szerzett többéves tapasztalataimból indulnak ki. Kívánom minden hölgynek, aki gyermekre vágyik, hogy teljesüljön a vágya, egészséges gyermeknek adjon életet.

 

Dr. Bohdan Haltmar