ENERGY A SPORTBAN: INTERJÚ A TERMÉSZETGYÓGYÁSSZAL

Hargitainé Mónika természetgyógyász 2001 óta alkalmazza az Energy termékeket, így rendkívül széleskörű tapasztalati vannak a használatukkal kapcsolatban mind „civilek”, mind amatőr, illetve profi sportolók körében. Beszélgetésünk során ezeket osztotta meg velünk.

Az Energy idáig leginkább a természetgyógyászok, a gyógyulni vágyók és az egészséges táplálkozás hívei körében volt népszerű. Mit érdmes tudnunk az Energy filozófiáról, illetve a termékekről?

Az Energy szemléletének alapköveit, így a termékcsalád öt fő elemét is, a Pentagram készítmények adják meg, amelyeket a kínai filozófiára, vagyis az öt energia tanára alapozva alkottak meg. Ezzel egy évezredes, átfogó tudásra és egy olyan rendszerre építkezünk, amely kultúráktól és korszakoktól függetlenül működik, akár tudunk róla, akár nem.

Tehát a hatás, nem elsősorban hit kérdése?

Természetesen – mint minden humán folyamatban – fontos a pszichés tényező, de nem csupán erről van szó. Ezek a készítmények mind a 14 energiavezetékre hatást gyakorolnak, így segítik elő a harmonikusabb működést, a megtisztulást, a regenerálódást, valamint öngyógyító képességeink megújhodását. Összetevőik között a legkiválóbb gyógynövények, illóolajok, homeopátiás tinktúrák, tőzegkivonatok, termálvíz és kristályőrlemények elegyei kaptak helyet, amelyek közel azonos rezgéseket hordoznak magukban a vegetatív idegrendszerhez és az agykéreg alatti központokhoz képest, ezzel a termékek képesek arra is, hogy a forrásuknál üssék ki a stresszt, illetve a betegségeket fenntartó negatív rezgéseket.

Egy ilyen típusú bioinformációs termékről elmondható az, hogy képes 10 másik vitaminkészítményt is pótolni, valamint az is, hogy hatását a legmagasabb szinten fejti ki, mindemellett nem károsítja szervezetünket. Önmagáért beszél, hogy az Energy termékek 2010. áprilisában megkapták a Magyar Természetgyógyászok Szövetségének ajánlását.

Ha kifejezetten erre a területre fókuszálunk: mit tud nyújtani az Energy a sportolóknak? Miben különböznek ezek a termékek, más sportolóknak szánt étrend-kiegészítőktől?

Az egyik leginkább említésre méltó tulajdonság, – amely egyben az Energy-t meg is különbözteti a többi termékcsaládtól – hogy a termékek olyan, valóban természetes anyagokból állnak össze, amelyek nem megterhelik, hanem serkentik, energiával töltik fel a sportolók szervezetét. A termékek egyáltalán nem tartalmaznak tiltólistán levő hatóanyagokat, így bárki nyugodt szívvel használhatja őket.

Várható-e azonnali teljesítménynövekedés a termékek hatására vagy hosszabb távon, kúra szerű használat mellett fejtik ki hatásukat?

Alkalmazásukkal elsősorban nem a rövidtávú, gyorsan hozható eredményeket segíthetjük elő, hanem a hosszútávon fenntartható, exponenciálisan növekvő teljesítményt alapozhatjuk meg. Inkább a folyamatos használatot javallom, mert az képes felhozni a működést egy magasabb szintre. Ilyen pl. a King-Kong koncentrátum, de vannak olyan készítmények is, amelyek már viszonylag rövidtávon is érezhetően stimulálnak, pl. Revitae, Barley.

A sport mely területein lehetnek hasznosak az Energy termékek?

Az Energy mára egy teljes rendszerré fejlődött, amely a sportban is komplett segítséget nyújthat az állóképesség megszilárdításától kezdve, a minőségi izomzat fejlesztésén, valamint az egyensúly és a koncentrációkészség megalapozásán át egészen a regenerációig.

A fizikai paraméterek javulása mellett milyen egyéb pozitív változásokat tapasztalhatunk a termékek hatására?

A készítmények célzott terápiás hatásával egyidejűleg, természetesen egyéb pozitív változások is jelentkezhetnek, és jelentkeznek is! A testsúlycsökkenést, a zsírpárnák eltűnését, illetve az izomzat erősödését illetően ódákat zenghetnék a saját terápiás tapasztalataimról, de ugyanígy állíthatnám példaként a fizikai, valamint a mentális terhelhetőség határainak kitolódását is. Így stressztűrő képességünk meghatványozódhat és a szellemi frissességünk is eddig nem tapasztalt magasságokba emelkedhet! Mindezek mellett jó, ha tudjuk, hogy amikor például egy üveg King-Kong-ot veszünk magunkhoz, nemcsak a hormonrendszerünket harmonizáló; az ízületeinket, a libidónkat és az energia-háztartásunkat karbantartó cseppeket tartalmazó üvegcsét tartunk a kezünkben, hanem ezek mellett egy esélyt is arra, hogy mi magunk is „King-Konggá váljunk”… Erős, céltudatos, testmozgásra motivált jellemmé, akinek kedve is van a sportoláshoz és örömmel teszi meg ezt magáért!

Vannak-e mellékhatásaik a készítményeknek?

Magam sem tapasztaltam ilyeneket és visszajelzést sem kaptunk olyan klasszikus értelemben vett mellékhatásokról, mint, amik gyógyszerszedés esetén jelentkeznek, így mellékhatásokkal nem kell számolnunk. Ám ettől függetlenül, arról nem szabad megfeledkeznünk, hogy a szervezetünkbe bevitt anyagok és információk hatására egy természetes tisztulás indul el (pl. nőhet a széklet és vizelet mennyisége).

Sokszor hallunk az élsport egészségtelen mivoltáról. Mennyire kompenzálhatók a hosszú távú, egyoldalú túlterhelés következményei?

Az Energy termékek az eddig felvázoltak mellett, kivételes védőhatással is rendelkeznek. Például a Skeletin belülről, míg az Artrin kívülről öleli körbe sérülékeny területeinket. A Stimaral a túlterhelt időszakokban (pl. versenyeken) is segít megőrizni nyugalmunkat, koncentrációkészségünket! Ha az edzések alkalmával magunk is az arany középúton járva figyelünk arra, hogy erőnkön felül ne hajtsuk magunkat és eleget pihenünk, relaxálunk, akkor az Energy-vel már teljes a recept a kompenzációhoz.

Az amatőr sportolóknak miért érdemes a terméket használni?

Inkább kérdezted volna azt: „miért nem érdemes használniuk őket”!? Arra ugyanis azt a választ adtam volna: „nincs olyan, hogy nem érdemes”! Ezekkel a készítményekkel csak támogatni tudjuk fittségünket, megújulásunkat, gyógyulásunkat. Így az amatőr sportolók is több sikerélményre és jobb, kiegyensúlyozottabb közérzetre tehetnek szert, ha megtámogatják magukat az Energy-vel. Tehát miért ne?

Mely termékek a legnépszerűbbek a sportolók körében?

Egyenlőre a Kink-Kongot, az Artrint, a Skeletint, a Fytomineralt és a Chlorella-t említeném a sportolók körében legnépszerűbb termékek között.

Végül van-e valamilyen tanácsod, üzeneted az Energy-vel most ismerkedő sportolóknak?

A táplálkozásunk már nem szolgálja ki szervezetünk tényleges igényeit, nem teljesértékű. Bizonyos, létfontosságú anyagokból nem visszük be a megfelelő mennyiséget, de még csak meg sem közelítjük a szervezetünk által „elvárt” szintet. És még erre a helyzetre rakódik rá az a fizikai és szellemi többletterhelés, ami manapság például a munkával együtt jár. Ha idős korukban is kiegyensúlyozott szellemi és fizikai kondícióban szeretnék élni az életüket, teljességgel szeretnék élvezni megérdemelt pihenésüket, akkor javaslom, hogy a testmozgás és az egészséges életmód mellett bátran és szeretettel használják a készítményeket!

Köszönjük szépen a beszégetést és további sok sikert kívánunk a terápiás munkádhoz!

Én is köszönöm a lehetőséget és jó egészséget, örömteli sportolást és kiteljesedett életet kívánok az energysport.hu minden olvasójának!

www.energysport.hu